Tilbake
Hiphop Foto: VIbeke Kirkebø Hegg
Hiphop Foto: Vibeke Kirkebø Hegg
Hiphop Foto: Geir Moen
Hiphop Foto: Geir Moen
Skriv ut

(TILRETTELAGT) HIPHOP

Vi ønsker med dette verkstedet å la elevene møte en viktig og ikke minst kreativ arena for dagens ungdomskultur. Hiphop er med alle i alle sine former, ikke bare dansen, men også musikk og tegning er blitt en sentral del av det å uttrykke seg og synliggjøre ungdom både som gruppe og individ.

Klasserommet transformeres og blir til en utradisjonell scene for en danseforestilling. Elevgruppen deles i to – én som tegner scenografien som projiseres mot scenen ved hjelp av overheads, og én gruppe som setter sammen en dans basert på grunnleggende hiphop (alt tilpasset elevgruppen). Sammen med Mathias og Geir skaper elevene sitt eget uttrykk, og kanskje blir det en visning helt til slutt. Hvert verksted blir kreativt og unikt!

Mathias Jin Budz er dansk, men bosatt i Norge siden 2007. Jobber som danser, pedagog og koreograf i ulike sjangre innen streetdance, som break, hiphop og house. Han er utdannet fra Flow Dance Academy i København. Han medvirket i Det Norske Teatrets store suksess «Jungelboka», som vant Heddapris. Er medlem i crewet dEEp doWN dopEiZM som blant annet har opptrådt på San Francisco Hip Hop Dancefest og vunnet Floorknights Anniversary. Han har også deltatt på battles i inn- og utland.

Mathias har lang undervisningserfaring fra folkehøgskoler, Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) og kveldskurs: Blant annet Follo, Numedal, Bajazz, Art, Dancespace, KGBeat & Circle.

Geir Moen er tegneserietegner. Han står blant annet bak seriene «Hex» og «Asfalt», publisert i henholdsvis tegneseriebladet Nemi og Larsons gale verden. Han har også laget soloheftene «Ghasp». Moen mottok i 2007 Kulturdepartementets tegneseriepris for De fire store for «Når de døde vågner», sammen med manusforfatteren Øystein Runde. Tegneserien ble utgitt i 2007 og er en «monsteraction» med «de fire store» i norsk litteraturhistorie: Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson, Jonas Lie og Alexander Kielland.

Geir jobber også med andre tilbud innenfor DKS Akershus.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten