Tilbake
Bøygard og Bøgeberg
Bøygard og Bøgeberg
Skriv ut

RØRE VED DEG

”Røre Ved Deg” er en konsertforestilling. Musikalsk ligger den i landskapet folk/viser møter rock, med tema rus, psykisk helse og mobbing. Dette formidles med ord og toner i stor spennvidde fra det dypt alvorlige til humor krydret med musikalsk strengelek.

Tove Bøygard er en låtskriver-sanger med en sterk tilstedeværelse og formidlingsevne, bevæpnet med bunnsolide tekster på nynorsk/hallingdialekt. Sangene er basert på egne opplevelser og historier fra de 20 årene hun jobbet gatenært i Oslo.

Artist-bassist og multimusiker Jørun Bøgeberg er Toves makker og han har i tre tiår spilt over hele verden, enten som leiesoldat for andre, eller som solo-artist. Jørun bidrar med hverdagslig poesi med litt skakk humor, og
er en stilskaper med sitt særegne spill på 6-strengs bass.

Lærerveiledning

Praktiske konsertforberedelser

•    Musikerne bruker langveggen i konsertsalen. Elevene sitter i et amfi av matter, benker og stoler i en halvsirkel rundt scenen med midtgang. Dersom skolen har auditrium med amfi eller tilgang til annet rom med scene eller amfi, er dette å foretrekke.
•    Konsertsalen må være åpen for musikerne 1 time før den første konserten, og det er fint om kulturkontakten er tilgjengelig under hele besøket 
•    Vi ber om at fire elever er tilgjengelige for hjelp til å bære utstyr før og etter konserten. 
•    Musikerne trenger to strømuttak på 16 A til konserten 
•    Det er alltid hyggelig å bli møtt med en kopp kaffe eller te når en kommer på besøk på et nytt sted.

Hvordan styrke konsertopplevelsen?

 •    Vi ber om at lærerne setter seg sammen med elevene og er publikum og opplever konserten på lik linje med elevene 
•    Bruk konsertinformasjonen og informer elever, skoleledelsen og lærere om innnhold og praktiske opplysninger 
•    Vi har god erfaring fra skoler som bruker elevverter og elevarrangører. 
•    Gjør elevene på forhånd kjent med programmet. De forberedte møtene er jo ofte de beste. 
•    Bruk også det vedlagte konsert-materiellet. Eierskap til, og effekten av konserten økes der besøket forankres i skolens undervisning og læringsmål. 


Velkommen til konsert! 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Lørenskog kommune
  • Idé/opplegg: Musikerne i samarbeid med musikkprodusent Morten Brenne

Om kunstner / utøver / gruppe

Tove Bøygard byr på melodisk hverdagsrealisme, tankevandring, kjærlighet og lengsel. Du hører en unik blanding av sterke og jordnære tekster på norsk, tonesatt i et visecountry- og folkrock- landskap. Hun har jobbet gatenært i Oslo i over 20 år, og har lagt igjen hjertet sitt blant de svakeste og mest utslåtte av oss. Nettopp disse skjebnene blir det ofte sanger av. 

Bøygard har seks album bak seg, og ble Spellemannsnominert i klassen for country i 2014. Med seg på denne konserten har Bøygard bassisten Jørun Bøgeberg. Han har også mange solo- album bak seg, og har turnert med store navn som a-ha i mange år. 

Musikere: Tove Bøygard (vokal, gitar, banjo, musnnspill), Jørun Bøgeberg (bassgitar, mandolin, vokal).