Tilbake
Fuglefesten Foto: Alice Lima de Faria
På kunstutstilling i biblioteket Foto: Siri Adorsen
Skriv ut

BOKILLUSTRASJONER

Lørenskog bibliotek ønsker 3.trinn velkommen kunstutstilling. Her vil elevene få se originale illustrasjoner som er laget til en bildebok. Årets illustratør er Alice Lima de Faria, med illustrasjoner fra bildeboken Fuglefesten.

Alice Lima de Faria er svensk illustratør og forfatter bosatt i Oslo. Hun har sin utdannelse fra Danmarks designskole i København og Högskolen för design och konsthantverk i Göteborg. Hun har tidligere illustrert flere barnebøker deriblant Erlend Loes Rumpemelk fra Afrika (2012). Som forfatter debuterte hun med bildeboka Det var ikke jeg, sa Robinhund i 2015.

Vi ønsker at elevene møter illustrasjonene første gang i biblioteket, og at dere IKKE har lest boka før dere kommer til utstillingen

Når dere kommer til utstillingen ønsker vi å snakke sammen om illustrasjonene, og snakke litt om hvilke tanker elevene får når de ser på dem. Illustrasjoner er et medium som gir ulike tanker og tolkninger, og ingen rette eller feil svar. Etter at vi har sett på og snakket om illustrasjonene, leser vi boka.

Læreplanmål

Kompetansemål etter 2. klasse:

Muntlig kommunikasjon:

  • Lytte, ta ordet etter tur og gi respons til andre i samtaler

Språk, litteratur og kultur:

  • Samtale om hvordan ord og bilde virker sammen i bildebøker og andre bildemedier.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Lørenskog kommune