Tilbake
Badboy: Steroid Foto: Annette Münch
Badboy: Steroid Foto: Annette Münch
Skriv ut

BADBOY: STEROID

Hvor langt er du villig til å gå for å få en perfekt kropp? Selveksponering og kroppspress kan få selv den sterkeste til å gi etter for lettvinte løsninger. Annette Münchs brageprisvinnende bok "Badboy: steroid" baserer seg på samtaler med unge brukere av anabole steroider.

"Badboy: Steroid" handler om et misbruk som er mer utpreget og omfattende enn vi tør tenke på. Annette Münch går tett innpå brukeren og Caspers kamp. 

Les mer om boken

Nå presenteres romanen som en multimediaproduksjon.

Gjennom spesialskrevet hiphop-musikk av de populære artistene Erik og Kriss, filmintervjuer, fotokunst og lyddesign, og høytlesning av forfatteren selv, utfordres elevene til refleksjon rundt temaene doping, spiseforstyrrelser og kroppspress.

Lærerveiledning

Tematikken i "Badboy: Steroid" er alvorlig, og inkluderer lesing av avsnitt om sprøyter, trusler og vold. Informer gjerne elevene om dette i forkant, slik at de som tror dette kan bli for tøft for dem, har anledning til å å forberede seg – eller kan slippe å delta.

Annette Münch opplever en stor forskjell når elevene er informert og forberedt før jeg kommer, og ikke. Dersom lærerne ikke har prioritert å forberede elevene, antar de automatisk at det som skal skje ikke er særlig viktig. Er lærerne positive til forfatterbesøket, blir elevene det også.

Annette setter alltid av tid til spørsmål mot slutten av foredraget. Klassen kan gjerne forberede noen spørsmål i forkant, men det er helt opp til dere.  En elev kan godt spørsmålene på vegne av klassen på slutten hvis dere ønsker.

Hvis det er noen elever i klassen dere vet har problemer med å sitte rolig og/eller være stille, så er det nødvendig at dere som jobber på skolen tar ansvar og 1) sørger for at disse ikke sitter sammen 2) alltid plasserer en lærer sammen med dem. Blir det uro underveis i forfatterbesøket, skal lærerne griper inn.

Elevene skal helst ikke kommer inn i salen før alt er ferdig rigget opp. Litt av opplevelsen er å komme inn mens musikk og film går i bakgrunnen. Klassene må være klare når det gis signal for innslipp.Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Lørenskog kommune
  • Idé/opplegg: Annette Münch

Om kunstner / utøver / gruppe

Annette Münch (født 10. januar 1981 i Oslo) er en norsk magasinredaktør og ungdomsbokforfatter. Hennes debutroman var Kaoskrigeren (2006), som ble tildelt Kultur- og kirkedepartementets debutantpris. I 2009 utga hun også Jenteloven, om gjengmiljø blant jenter, som hun ble nominert til Brageprisen for. I 2010 ble hun tildelt Bokhandelens stipend for barne- og ungdomsbokforfattere. I 2012 utga hun faktaboken Den ultimate guiden til kampsport, som hun skrev sammen medforfatter Hanne Eide Andersen. Boken ble nominert til Kulturdepartementets pris for beste faktabok for barn og ungdom. I 2014 ga hun ut boken “Badboy: Steroid”, som hun ble tildelt Brageprisen for. Hun ble også tildelt Østfoldungdommens kritikkerpris for samme bok. Münch er en aktiv foredragsholder, og har holdt rundt fire hundre foredrag på skoler, bibliotek, litteraturfestivaler, fengsler, treningssentre, litteraturhus, institusjoner og foreninger over hele landet, ofte gjennom Den kulturelle skolesekken.

Elevorientering

Annette Münch har laget en side med informasjon for elever:
​Se Spørsmål og svar til skoleoppgaver

Og til slutt det dere lurer aller mest på: forfatterens etternavn uttales “Mynsch”/”Mynsj” – som i München :)