Tilbake
Det skyggefulle Foto: Guri Guri Henriksen
Det skyggefulle Foto: Guri Guri Henriksen
Det skyggefulle Foto: Guri Guri Henriksen
Det skyggefulle Foto: Guri Guri Henriksen
Skriv ut

(TILRETTELAGT) DET SKYGGEFULLE

En sanselig, visuell og skimtende kunst-opplevelse!

Et interaktivt teater som handler å klippe seg innover i det skyggefulle og om å treffe utrydningstruede dyr og liv som kaster skygger. I skyggelaboratoriet bruker vi papir som kan rives eller klippes i, med lommelykter ser vi hva som skaper og gir skygger. I forestillingen reiser vi inn det skyggefulle og møter utrydningstruede dyr.

«Skyggene tilbyr visuelle gåter, som barna ser ut til å fascineres dypt av. Både over skjønnheten, skyggenes særegne logikk, overraskelsene de tilbyr og over tematikken; utrydningstruede dyr».

Forløp
LABORATORIUM
Vi skal inn i et skyggelaboratorium der vi undersøker hva som skaper, beveger og gir skygger farger. Vi skal filosofere sammen over skyggenes egenskaper og vårt forhold til dem. Det jobbes med materiale som kan klippes, rives, formes og lommelykter som skaper skyggene (ca 15 minutter, eller etter avtale).

FORESTILLINGEN
Det handler om en papirklippers reise inn det skyggefulle og hennes møte med utrydningstruede dyr. Skyggereisen er en fabulerende og poetisk reise, der elevene er publikummere. De kommer i skimte-modus og må delta aktivt med sin fantasi som tilskuere. Forestillingen er et springbrett. Det vises hvordan ulike skygger kan skapes og forskjellige effekter benyttes   (ca. 20 minutter, eller etter avtale).

VERKSTED
Elevene lager egne skyggefigurer og spiller små skygge-sekvenser til musikk
Vi utforsker lys og skygger metaforisk og improviserer i et musikalsk, poetisk og humoristisk skygge-univers
(ca. 90 minutter, eller etter avtale).

Medvirkende:
Anne Mali Sæther (skuespiller og instruktør)
Guri Guri Henriksen (billdekunstner)

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, kulturseksjonen, DKS-enheten